ABN AMRO MYWELLBEING

HelloFit | ABN AMRO België

Uitdagende workouts voor een vitaal lichaam en meer energie

Wil jij eenvoudig meer bewegen en ontspannen tijdens je werkdag? Zodat jij je lekker in je vel voelt en daardoor elke dag geconcentreerd, efficiënt en energiek met je werk bezig kunt zijn? Ontdek dan de uiteenlopende workouts van HelloFit!

Met een gevarieerd rooster werk je aan een sterk lichaam, meer energie en een gelukkiger gevoel. Op een toegankelijke en leuke manier. Én geschikt voor elk niveau. Van laagdrempelige korte workouts tot intensieve trainingssessies, alles is mogelijk. Ontdek het complete rooster hier.

HelloLive | ABN AMRO België

Inspirerende en unieke webinars voor jou

Wil jij jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen? Dat kan! Als medewerker van ABN AMRO kun jij verschillende unieke webinars bijwonen, waarmee jij een volgende stap zet naar een nóg vitaler leven.

Wat je kunt verwachten? Simpel. Het diverse aanbod van webinars, gebaseerd op de wetenschap en gegeven door experts met jaren aan ervaring. Over onderwerpen die jou verder gaan helpen. Ontdek het aankomende aanbod hier.

Nog geen toegang?   Hier vind je meer info: Informatie MyWellbeing

Op 20 januari 2022 werd er in Nederland het MyWellbeing programma voorgesteld.  

In de video geven Gerard Penning (Chief HR officer) en ExBo-lid Choy van der Hooft-Cheong waarom dit programma zo belangrijk is. 

Op het einde van het filmpje wordt er nog een demonstratie stoelyoga gegeven.   

Dit programma is ook beschikbaar voor jullie.  Zeker de moeite waard om eens uit te proberen !

En vertel het verder…… Vraag je favoriete collega om met je mee te doen. Op deze manier kunnen jullie elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. Haal het beste uit jezelf én uit je collega’s.

Dit programma is beschikbaar in het Nederlands of in het Engels.

Interview MyWellbeing

“Wellbeing gaat voor mij over bewust omgaan met je mentale en fysieke gezondheid”

We willen ons allemaal fysiek en mentaal goed voelen. Een belangrijk element daarin is het bewust omgaan met je energie. MyWellbeing kan ons hierbij ondersteunen, in het werken thuis of op kantoor.

Maar hoe geef je daar in de dagelijkse hectiek van het werk invulling aan?

We vragen het ExBo-lid Choy van der Hooft-Cheong (Chief Commercial Officer Wealth Management en MyWellbeing-sponsor en -ambassadeur) in een interview.

(Dit interview is het eerste persoonlijke verhaal in een maandelijkse serie van collega’s over MyWellbeing.)

Choy, wat fijn dat het thema wellbeing op de agenda van de ExBo staat. Waarom is dit zo belangrijk?

“Ik ben blij dat we wellbeing nu zo duidelijk en integraal op de agenda hebben staan, zeker in deze vervelende coronaperiode. Want juist nu is het belangrijk om aandacht te hebben voor de fysieke, sociaal-emotionele en mentale gezondheid van onze collega’s. Vanwege alle restricties zitten we veel thuis en dit heeft nog steeds impact op ons. Juist nu is het belangrijk te blijven kijken naar hoe je je voelt of je werk doet waar je energie van krijgt en hoe je je energie op peil kunt houden voor jezelf, voor onze klanten en voor elkaar.”

Wat betekent dat voor jou in de praktijk?

“Ik ervaar dat het neerkomt op goed voor jezelf zorgen: tijd voor jezelf maken en je agenda goed organiseren, maar ook in de vorm van beweging. Niet alleen ’s avonds een uur of tijdens de lunch, nee het liefst de hele dag door. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van bewegen en ontspannen op de werkvloer. We zitten (bewust en onbewust) te lang tijdens de werkdag op één plek, achter ons scherm. Daarnaast is persoonlijk leiderschap, het goede voorbeeld geven, ook belangrijk. Daarom deel ik altijd met collega’s dat ik soms midden op de dag ga sporten, tijd vrij maak voor mijn lunch en dat ik graag een wandelbila in plan. Onze cultuurwaarden sluiten hier ook goed op aan: Care, het zorgen voor onszelf en voor de ander, om de beste ‘versie’ van jezelf te zijn, Courage om ook af en toe de werkdruk, stress en alle verwachtingen van elkaar te doorbreken, Collaboration om dit als gezamenlijk doel op de agenda te hebben en elkaar hierbij te helpen.”

Heb je voorbeelden van hoe jij je energie op peil houdt?

“Hier hoef ik niet lang over na te denken. Allereerst – en daar gebruik ik mijn agenda voor – heb ik speciale blokken structureel in mijn agenda voor het sporten en de lunch. In de drukke agenda zijn mijn sporturen eigenlijk ook niet onderhandelbaar en mijn assistent helpt mij hier ook enorm in. Niet altijd even makkelijk in de rol die ik nu heb, maar ik probeer iedereen regelmatig te spreken en ook vaak in de vorm van een wandeling. Voor een goede werk-privé balans is het onderhouden van sociale contacten belangrijk voor mij. Dus ga ik regelmatig naar mijn familie in Curaçao en houd ik van etentjes met vrienden. Dit is ook onderdeel van wellbeing! Dus roep ik iedereen op hier oog voor te hebben. In mijn tijd bij Private Banking Nederland ben ik aan de slag gegaan met HRV (Hart Ritme Variabiliteit; nu in MyLearning te vinden onder Energie & Aandacht). Ik ben me hierdoor bewuster geworden van mijn energie gedurende de dag en hoe belangrijk het is om ook op te laden. Op het HelloWellbeing-platform (kijk onder Meer informatie) kun je ook de Energy-check doen, zo krijg je inzicht in waar je aan kunt werken.”

Wat is, tot slot, jouw wens op dit vlak?

“Dat is eigenlijk heel simpel: ‘bewustwording’. Iedereen die ik spreek is het eens: we willen meer bewegen, we willen ons goed en lekker voelen in de functie die we hebben, we willen het verschil kunnen maken voor onze klanten, de bank en de maatschappij. Daar tijd en rust voor krijgen maar ook nemen geeft letterlijk lucht. Ik gun het iedereen om daar steeds een stapje verder in te zetten, maar ook om dit vooral samen op te pakken. Als leidinggevende heb je daar ook een verantwoordelijkheid in, net als wij allemaal. Laten we op dit terrein dan ook letterlijk en figuurlijk in ‘beweging’ komen door gezamenlijk meer bewustwording te creëren en het goede voorbeeld te geven. Door de dialoog aan te gaan met je team over dit thema en het te hebben over hoe er naar een werkdag wordt gekeken en wat collega’s nodig hebben om mentaal en fysiek fit te blijven. Samen leren door ervaringen te delen en elkaar te stimuleren.”

Choy en Gerard Penning (Chief HR Officer) hebben op 20 januari HelloWellbeing, het platform voor bewegen en ontspannen tijdens de werkdag, gelanceerd. 

Meld je aan voor HelloWellbeing en laad jezelf op

Werken aan jouw fysieke én mentale energie? Je goede voornemens volhouden? Het is makkelijker dan je denkt. Activeer vandaag nog jouw account voor HelloWellbeing. Want met af en toe een break, voldoende beweging en ontspanning tijdens je werkdag, werk je met meer focus, energie en plezier.

Je kan je hier direct inschrijven voor: HelloWellbeing

Dit is HelloWellbeing

Geen zorgen. We houden het kort.

HelloWellbeing bestaat uit de volgende modules:

  • HelloHabit. Jij werkt aan gezonde gewoontes voor meer energie. Door van bepaalde handelingen een gewoonte te maken, kosten ze minder energie. Je hoeft hier namelijk geen besluit over te nemen én jezelf niet te motiveren. Gewoon doen, dus!
  • HelloThuiswerken. Jij stelt je werkplek goed in en werkt gezond thuis. Beweeg regelmatig tussen je werkzaamheden door of doe je oordopjes in en wandel tijdens een meeting. Kom je er zelf niet uit bij het instellen van je werkplek? Wij adviseren je via een digitaal consult.
  • HelloFit. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier de lessen voor in- én ontspanning. Volg live trainingen, met collega’s online, voor een extra boost of bekijk bestaande (on demand) video’s gericht op onder andere cardio, kracht en yoga.
  • HelloEnergy. Jij werkt aan jouw energiebalans. Via een EnergyCheck (duurt zo’n 3 minuten) ontdek jij jouw persoonlijke profiel. Volg vervolgens verschillende online trainingen voor meer energie en om beter in je vel te zitten.

Je gaat zowel zelf als onder begeleiding aan de slag. Dit geldt voor alle modules behalve HelloHabit. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

Wil je meer weten over HelloWellbeing? Volg dan de introductie webinar, deze wordt twee keer per week via HelloFit aangeboden.

Extra tip? Vraag je favoriete collega om met je mee te doen. Op deze manier kunnen jullie elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren.

Haal het beste uit jezelf én uit je collega’s.

Meld je direct aan voor HelloWellbeing van onze partner HC Health. Het is heel eenvoudig.

Maak een account aan via deze link, vul je gegevens in en doorloop de vragen. Aan de hand van jouw antwoorden ontvang jij persoonlijke informatie die precies bij jouw behoeften past. 

Jij kunt direct aan de slag!

Dus, waar wacht je nog op?

Meer informatie? 

HelloWellbeing is onderdeel van MyWellbeing. Klik hier voor meer informatie.