6 Leefstijladviezen voor een opgewektere stemming

Een gezonde levensstijl kan een depressie tegen gaan!’
Stephen Ilardi (Onderzoeker universiteit Kansas.)

Maar hoe begin je hier nu aan? De Amerikaanse psycholoog Stephen Ilardi stelde op basis van verschillende inzichten een 6-stappenplan op om hiermee aan de slag te gaan!

Medicijnen, praten, breinimplantaten,… Stephen Ilardi is ervan overtuigd dat wij als moderne mens zonder kunnen leven als we terug meer naar onze natuur gaan leven. In zijn boek ‘De Depressiekuur’ beschrijft hij 6 leefstijlregels gekend als ‘Therapeutic Lifestyle Change’. Stephen is ervan overtuigd dat je dor deze inzichten te combineren, op eigen kracht uit een klinische depressie kan komen. Onderzoek aan eigen universiteit beaamde de effectiviteit van TLC.

De afzonderlijke stappen van het plan stoelen immers op grondig onderzoek.

 

VOED JE BREIN

Omega-3-vetzuren zijn de bouwstenen van ons brein. Deze zijn in grote mate te vinden in vette vis, noten, en bladgroenten. Ilardi adviseert eveneens een omega-3-supplement bij je dagelijkse voeding.

DOE IETS

Zorg ervoor dat je geen tijd hebt om te piekeren! Zorg dat je leuk gezelschap hebt of een betekenisvolle bezigheid! Betrap je jezelf toch op piekeren? Schrijf je gedachten neer en richt je aandacht actief op iets anders.

BEWEEG

Lichaamsbeweging is een prima medicijn tegen depressie! Het activeert de aanmaak van neurotransmitters in de hersenen en stimuleert de groei van nieuwe verbindingen. Wanneer je een hele dag op een stoel zit, kan 3x een half uur pittig wandelen per week al grote wonderen doen!

ZOEK DE ZON OP

Wie dagelijks van de zon kan genieten, maakt voldoende serotonine, melatonine en Vitamine D aan. Deze stoffen zorgen voor je biologische klok en zorgen voor een gezonde slaap! Hup, naar buiten dus!

MAAK CONTACT

Wie zich eenzaam voelt wordt ziek! Depressie zorgt er extra voor dat je de trek in gezelschap verliest en dus liever alleen bent. Doorbreek die vicieuze cirkel! Een huisdier aanschaffen kan hierbij al een mooi begin zijn!

SLAAP

Slaapproblemen en depressie zijn rechtstreeks aan elkaar gelinkt! Zorg dus voor een gezond slaappatroon! Cafeïne, nicotine en alcohol vermijden kunnen hierbij al een mooie hulp zijn. Zorg voor je biologische klok!

 

Bron: Stephen Ilardi, De depressiekuur. Zes stappen om zonder medicijnen van je depressie af te komen